Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejCzasem jest tak, że ma się po prostu ochotę na coś treściwego i niekoniecznie dietetycznego. Michel Moran stwierdził, że dzisiaj przygotuje właśnie takie danie. Boczek pieczony na ostro może podnieść na duchu wszystkich, którzy odczuwają zbliżającą się jesień i październikowe chłody.
Za co kochamy boczek? Jest aromatyczny, chrupiący i... trzeba powiedzieć, dość tłusty. Często podaje się go w cienkich plastrach, ale nikt nie powiedział, że nie można inaczej! Można go również pokroić na grube kawałki, upieczone w całości. Wtedy z przekąski do schrupania stanie się bardzo solidnym daniem. Sam boczek to jednak nie wszystko, trzeba go jeszcze ciekawie przyprawić. Michel Moran przyrządza go z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem. Co do tego? Pieprz czosnkowy, imbir, kolendra, sól morska. A kawałki mięsa smaruje miodem, żeby zaraz pokropić limonką. Dlaczego? Słodki miód i kwaśny sok idealnie się balansują, dodając daniu aromatu. A mięso nie jest ani za słodkie, ani za kwaśne. Boczek to propozycja na naprawdę suty posiłek! Smacznego!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej