Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejCzasem jest tak, że ma się po prostu ochotę na coś treściwego i niekoniecznie dietetycznego. Michel Moran stwierdził, że dzisiaj przygotuje właśnie takie danie. Boczek pieczony na ostro może podnieść na duchu wszystkich, którzy odczuwają zbliżającą się jesień i październikowe chłody.
Za co kochamy boczek? Jest aromatyczny, chrupiący i... trzeba powiedzieć, dość tłusty. Często podaje się go w cienkich plastrach, ale nikt nie powiedział, że nie można inaczej! Można go również pokroić na grube kawałki, upieczone w całości. Wtedy z przekąski do schrupania stanie się bardzo solidnym daniem. Sam boczek to jednak nie wszystko, trzeba go jeszcze ciekawie przyprawić. Michel Moran przyrządza go z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem. Co do tego? Pieprz czosnkowy, imbir, kolendra, sól morska. A kawałki mięsa smaruje miodem, żeby zaraz pokropić limonką. Dlaczego? Słodki miód i kwaśny sok idealnie się balansują, dodając daniu aromatu. A mięso nie jest ani za słodkie, ani za kwaśne. Boczek to propozycja na naprawdę suty posiłek! Smacznego!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej