Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejCzasem jest tak, że ma się po prostu ochotę na coś treściwego i niekoniecznie dietetycznego. Michel Moran stwierdził, że dzisiaj przygotuje właśnie takie danie. Boczek pieczony na ostro może podnieść na duchu wszystkich, którzy odczuwają zbliżającą się jesień i październikowe chłody.
Za co kochamy boczek? Jest aromatyczny, chrupiący i... trzeba powiedzieć, dość tłusty. Często podaje się go w cienkich plastrach, ale nikt nie powiedział, że nie można inaczej! Można go również pokroić na grube kawałki, upieczone w całości. Wtedy z przekąski do schrupania stanie się bardzo solidnym daniem. Sam boczek to jednak nie wszystko, trzeba go jeszcze ciekawie przyprawić. Michel Moran przyrządza go z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem. Co do tego? Pieprz czosnkowy, imbir, kolendra, sól morska. A kawałki mięsa smaruje miodem, żeby zaraz pokropić limonką. Dlaczego? Słodki miód i kwaśny sok idealnie się balansują, dodając daniu aromatu. A mięso nie jest ani za słodkie, ani za kwaśne. Boczek to propozycja na naprawdę suty posiłek! Smacznego!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej