Weź udział w konkursie TOP POLSKI SMAK!
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejŚledź po japońsku na sposób polski to tak naprawdę podawana na przystawkę kompozycja sałatki jarzynowej, jajka na twardo, śledzia i natki pietruszki. Jednak w programie Andrzej Polan proponuje coś zupełnie innego.
Śledź będzie przygotowany metodą zbliżoną do tej japońskiej. Dzięki temu nabierze formy tak popularnego u nas sushi. Sekretem dobrego sushi jest doskonale skomponowana kompozycja smaków, tutaj nie może być mowy o składnikach, które znalazły się w potrawie przypadkiem. Podobnie jest ze śledziem po japońsku wg pomysłu Andrzeja Polana. Wyrazisty smak śledzia zostaje złagodzony kwaśną śmietaną, odrobinę słodyczy zapewnia jabłko, a ostrości nadaje chrzan. Żeby wszystko pięknie prezentowało się na talerzu składniki zwijamy za pomocą maty do sushi. Tak podany śledź po japońsku z pewnością zrobi wrażenie na waszych gościach. To również świetny pomysł na fantazyjne podanie śledzia podczas zbliżającej się wielkimi krokami Wielkanocy.
Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ.
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcej