Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejPajda chleba w połączeniu z aromatycznymi i nietypowymi dodatkami to nie tylko pomysł na szybką w przygotowaniu i pyszną kolację, ale też idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą zaskoczyć swoich bliskich. W końcu zamiast sałaty, sera i pomidora na chrupiącym pieczywie może znaleźć się konfitura z czerwonej cebuli i... figa.
Andrzej Polan w programie "Doradca Smaku" proponuje prosty, ale genialny przepis na bagietkę z dodatkami, która powinna zachwycić nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Gorące pieczywo z plasterkiem boczku, serem camembert i delikatną konfiturą z cebuli - tego po prostu nie można nie polubić!
Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej