Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejZupa nie musi być nudna, zwłaszcza jeśli dodamy do niej jabłka i dorsza! Do tego kruszonka z płatków owsianych i oryginalne danie gotowe.
Jeśli szukacie czegoś, co zaskoczy Waszych gości, to wybierzcie kremową zupę z ziemniaków i jabłek. Gęsta, treściwa i aromatyczna z dodatkiem pysznej kruszonki z płatków owsianych i sera. Warto pamiętać o tym, by przed dodaniem do zupy cebuli wpierw ją opalić. Zintensyfikuje to smak naszego wywaru. Ugotowaną zupę można udekorować olejem koprowym – nada on pięknego koloru zupie krem.
Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej