Weź udział w konkursie TOP POLSKI SMAK!
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejChili con carne to wbrew pozorom nie jest danie kuchni meksykańskiej, lecz jedna z ulubionych amerykańskich potraw. Doceniane za rozgrzewające właściwości i unikalną kompozycję smaków. Może być podawane na rodzinnym obiedzie z ryżem lub chrupiącą tortillą. Świetnie sprawdzi się też na spotkaniu ze znajomymi serwowane z nachosami.
Chili con carne nie może istnieć bez ostrego chili. Jeżeli obawiacie się, że danie będzie dla Was zbyt pikantne na koniec dodajcie odrobinę schłodzonej gęstej śmietany.
Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ.
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcej