Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejPolska kuchnia ziemniakiem stoi. A dziś został nie tylko nafaszerowany, ale i podany z chłodnikiem pomidorowym. Sprawdźcie sami.
Nasz rodzimy ziemniak pojawia się najczęściej w daniach głównych, sałatkach, zupach, a nawet w kolacjach. Uwielbiamy jego smak i pewnie niejedno z nas przyznałoby się od razu, że nie wyobraża sobie polskiej kuchni bez tego wspaniałego dodatku. A że wiosna już w pełni to i młodych ziemniaków dostatek. Dlatego też warto skorzystać z sezonowych produktów i przygotować dla domowników coś pysznego. Dziś polecam faszerowane pastą rybną i zapiekane ziemniaczki. Do tego polska wariacja na temat gazpacho – czyli chłodnik pomidorowy. Zestaw dla niejednego miłośnika ziemniaczków.
Jedno jest pewne - ziemniaki należy cenić i zestawiać zawsze z doborowym towarzystwem.
Przepis i video znajdziecie TUTAJ.
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej