Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejTo bez wątpienia jedna z ulubionych potraw Polaków. Od wieków zajadamy się żeberkami i przyrządzamy je na setki sposobów. Chociaż ostatnio straciły na popularności na rzecz niskokalorycznych dań, to warto o nich pamiętać i od czasu do czasu pozwolić sobie na kruche żeberka w ulubionym sosie.
Od czego zacząć? Na pewno od wyboru dobrej jakości wieprzowiny w sprawdzonym wcześniej sklepie. Świeże żeberka powinny mieć jasnoróżowy kolor i niewielki przerost tłuszczu. Następnie, według własnych upodobań, dobieramy ulubione dodatki i przyprawy. To mięso rzeczywiście potrzebuje od nas czasu i zaangażowania, ale przy jedzeniu odwdzięczy się z naddatkiem, rozpływając się w ustach.
Możemy przyrządzić je na słodko, ale też na słono i pikantnie. Najczęściej żeberka komponuje się z miodem, cebulą, kiszoną kapustą czy charakterystycznymi sosami. Andrzej Polan przygotował je w wersji amerykańskiej z ketchupem i chrupiącym dodatkiem w postaci cebulowo-serowych krążków. A całość przyprawił aromatycznym kminkiem, gorczycą, solą i pieprzem.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej