Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejTo bez wątpienia jedna z ulubionych potraw Polaków. Od wieków zajadamy się żeberkami i przyrządzamy je na setki sposobów. Chociaż ostatnio straciły na popularności na rzecz niskokalorycznych dań, to warto o nich pamiętać i od czasu do czasu pozwolić sobie na kruche żeberka w ulubionym sosie.
Od czego zacząć? Na pewno od wyboru dobrej jakości wieprzowiny w sprawdzonym wcześniej sklepie. Świeże żeberka powinny mieć jasnoróżowy kolor i niewielki przerost tłuszczu. Następnie, według własnych upodobań, dobieramy ulubione dodatki i przyprawy. To mięso rzeczywiście potrzebuje od nas czasu i zaangażowania, ale przy jedzeniu odwdzięczy się z naddatkiem, rozpływając się w ustach.
Możemy przyrządzić je na słodko, ale też na słono i pikantnie. Najczęściej żeberka komponuje się z miodem, cebulą, kiszoną kapustą czy charakterystycznymi sosami. Andrzej Polan przygotował je w wersji amerykańskiej z ketchupem i chrupiącym dodatkiem w postaci cebulowo-serowych krążków. A całość przyprawił aromatycznym kminkiem, gorczycą, solą i pieprzem.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej