Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPanierowany w bułce tartej, smażony na maśle i podawany z kawałkiem cytryny – taki powinien być idealny sznycel wiedeński. W oryginalnym przepisie robiony jest tylko i wyłącznie z mięsa cielęcego, ale tych rygorystycznych norm trzymają się głównie Austriacy. W kuchni Andrzeja Polana króluje polędwica wieprzowa z chrupiącą sałatką.
Na talerzu zagościły w końcu tradycyjne smaki. Sznycel, inspirowany wiedeńskim, to propozycja obiadowa dla tych, którzy uwielbiają klasyczne gotowanie. Prawdopodobnie tak przyrządzony kawałek polędwicy znajdzie wielu zwolenników, ponieważ do złudzenia przypomina znanego wszystkim kotleta schabowego. Andrzej Polan natomiast pokusił się o oryginalne dodatki: w tym przypadku sznycel zamiast z cytryną podawany jest z sadzonym jajem... przepiórczym. W tej kompozycji i tak najważniejsza jest sałatka - chrupiąca i pełna aromatu pietruszki i estragonu. A wszystko za sprawą świeżych warzyw, takich jak rzodkiew czy kalarepa, które nadają daniu lekkości.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej