Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejPanierowany w bułce tartej, smażony na maśle i podawany z kawałkiem cytryny – taki powinien być idealny sznycel wiedeński. W oryginalnym przepisie robiony jest tylko i wyłącznie z mięsa cielęcego, ale tych rygorystycznych norm trzymają się głównie Austriacy. W kuchni Andrzeja Polana króluje polędwica wieprzowa z chrupiącą sałatką.
Na talerzu zagościły w końcu tradycyjne smaki. Sznycel, inspirowany wiedeńskim, to propozycja obiadowa dla tych, którzy uwielbiają klasyczne gotowanie. Prawdopodobnie tak przyrządzony kawałek polędwicy znajdzie wielu zwolenników, ponieważ do złudzenia przypomina znanego wszystkim kotleta schabowego. Andrzej Polan natomiast pokusił się o oryginalne dodatki: w tym przypadku sznycel zamiast z cytryną podawany jest z sadzonym jajem... przepiórczym. W tej kompozycji i tak najważniejsza jest sałatka - chrupiąca i pełna aromatu pietruszki i estragonu. A wszystko za sprawą świeżych warzyw, takich jak rzodkiew czy kalarepa, które nadają daniu lekkości.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej