Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejW trakcie świąt, imienin i innych uroczystości stoły w polskich domach uginają się od nadmiaru potraw. Wśród nich nie może zabraknąć jednego, bardzo ważnego akcentu, który jest uwieńczeniem spotkania w gronie najbliższych. Mowa oczywiście o serniku - to bez niego trudno nam wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie.
Jeszcze niedawno sernik należał do bardzo wymagających ciast. Mielenie i doprawianie sera, namaczanie rodzynek, a dopiero potem pieczenie - to wszystko zajmowało całe popołudnie. Mimo że cenimy klasyczne serniki, takie jak wiedeński czy krakowski, to coraz częściej przyrządzamy go w nowych, mniej pracochłonnych odsłonach. Sernik na zimno to idealne rozwiązanie, aby w krótkim czasie cieszyć się smakiem delikatnego twarogu z ulubionymi dodatkami. I wcale nie musi być pełen bakalii. Andrzej Polan postawił na marchewkę i korzenny spód, a całość doprawił aromatycznym cynamonem, imbirem i kurkumą.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej