Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejTakie danie można podsumować jako małe kuleczki pełne pyszności w środku! Andrzej Polan zdradza swój pomysł na pulpety, wewnątrz których znajduje się doskonała kompozycja szpinaku, sera i pomidorów. Do tego zamiast ziemniaków pojawi się chrupiąca bagietka!
Zwykle pulpety robi się jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów mielonych. Najczęściej podawane są w towarzystwie ziemniaczków i zdrowego dodatku, a dla smaku obowiązkowo polane strużką przyrządzonego sosu. Aby go przygotować, wystarczy mieć w zasięgu ręki cebulę i pomidory, a dla wzmocnienia smaku dodać sól i pieprz. Efektem będzie aksamitny i gęsty sos pomidorowy, który wzbogacony kaparami, podkreśli smak pulpetów.
Rada: Andrzej Polan sugeruje, aby nieco inaczej podać to danie. Z chrupiącą bagietką będzie równie pysznie!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej