Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejKojarzy nam się głównie z Wielką Brytanią, ale amatorów smażonej ryby w panierce, podanej z chrupiącymi frytkami, znajdziemy na całym świecie. Nic dziwnego, że danie to stało się popularne wśród wielu narodowości - jest szybkie w przygotowaniu, można zjeść je w biegu i, co najważniejsze, jest niezwykle smaczne.
Fish and chips, czyli ryba w cieście lub innej panierce z dodatkiem frytek, to flagowe danie brytyjskie, które wywodzi się jeszcze z XIX w., gdy prężnie rozwijała się flota rybacka. Tradycyjnie podawane jest na wynos i zawijane w... gazetę. Andrzej Polan przedstawił swoją autorską wersję tej potrawy: zamiast frytek, podał pieczone ziemniaczki w aromatycznych ziołach i smażoną rybę z nietypowym sosem tatarskim. To idealny przepis na pyszną kolację, przekonajcie się sami!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej