Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejTa zapomniana, słowiańska potrawa powróciła w kuchni Andrzeja Polana w zupełnie nowym wydaniu. Podpłomyk, czyli cienki chlebek kładziony pod płomieniem, to najstarsza znana nam forma pieczywa. Dobra wiadomość jest taka, że nawet kulinarni amatorzy bez problemu poradzą sobie z takim wypiekiem.
Do przygotowania ciasta potrzeba niewiele: woda, odrobina drożdży, mąka pszenna oraz sól. Ta prosta kompozycja stanowi podstawę dania, które w następnym etapie można zmieniać według własnych upodobań. Przygotowując podpłomyk nie można zapomnieć o ziołach – zwłaszcza o tymianku i oregano, to dzięki nim całość nabierze charakteru.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej