Aktualności

Doradca Smaku V: Kartoflanka z pęczakiem i serem bundz, odc. 22

Komu z Was chwile błogiego dzieciństwa kojarzą się kartoflanką? Jeśli macie ochotę na przysmaki serwowane przez babcie, to z pewnością dzięki dzisiejszemu odcinkowi przeniesiecie się wspomnieniami do beztroskich czasów młodości.

Wykonanie tej zupy jest dziecinnie łatwe! Na początek przygotujcie wywar z włoszczyzny i kości schabowych. Dodajcie ziarenka ziela angielskiego oraz kilka listków laurowych Prymat. Dzięki nim zupa będzie aromatyczna i bardzo kusząca. Aby kartoflanka miała piękny kolor i niepowtarzalny smak pokuście się o dodanie zakwasu do żuru. Dopełnieniem tej pysznej zupy będą plasterki smażonej kiełbasy i sera bundz. Tak przygotowana potrawa na pewno Wam posmakuje i przypomni smaki dzieciństwa.

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Manage cookies