Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejKaczka najczęściej jest podawana z jabłkami albo soczystą żurawiną. Jesteście gotowi na przełamanie klasyki i przygotowanie tego pysznego mięsa ze śliwkami i kaszą jaglaną? Spróbujcie tej kompozycji, ponieważ z umiejętnie dobranymi przyprawami smakuje rewelacyjnie.
W tym odcinku Andrzej Polan zdradzi na czym polega proces konfitowania kaczki. Warto znać ten sposób, ponieważ dzięki niemu, każde mięsiwo będzie niezwykle miękkie i delikatne. Kaczka powinna być dobrze doprawiona, dlatego można wzbogacić jej smak Tymiankiem, Gałką muszkatołową oraz Kminkiem Prymat. Mięso jest urozmaicone śliwkami. Owoce są otulone karmelizowanym miodem oraz zielem angielskim mielonym Prymat. Takie zestawienie tworzy słodko-pikantny smak, który zachwyci nawet najbardziej delikatne podniebienia.
Kaczka na obiad to doskonały pomysł, ponieważ jest to mięso sycące i bardzo smaczne. W zestawieniu ze śliwkami tworzą dobraną parę.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej