Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejCo łączy węgierską paprykę, polską śliwkę i hiszpańską tortillę? Aromatyczny gulasz z warzywami i kurczakiem. W przepisie Andrzeja Polana smaki typowe dla różnych kuchni, wcale nie muszą się wykluczać, wręcz przeciwnie! Mogą idealnie ze sobą współgrać, tworząc kompozycje, jeszcze nieznane, ale bardzo przyjemne dla naszych kubków smakowych.
Jak wiadomo: co kraj, to obyczaj. To samo dotyczy kuchni – każdy naród upatrzył sobie własne smaki, które połączyły się w oryginalne potrawy. Nikt jednak nie powiedział, że nie można ich modyfikować i dowolnie ze sobą mieszać. Dlatego u nas klasyczne leczo z papryką, pomidorami i cukinią zostało zestawione z kurczakiem, suszoną śliwką i… plackami tortilla. Dopełnieniem tego odważnego dania jest starannie dobrana kompozycja ziół: kminku, cząbru i pieprzu cytrynowego. To właśnie przyprawy łączą składniki, których nigdy wcześniej razem nie próbowaliśmy.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej