XXI sezon Doradcy Smaku rusza 2 września!
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejCo łączy węgierską paprykę, polską śliwkę i hiszpańską tortillę? Aromatyczny gulasz z warzywami i kurczakiem. W przepisie Andrzeja Polana smaki typowe dla różnych kuchni, wcale nie muszą się wykluczać, wręcz przeciwnie! Mogą idealnie ze sobą współgrać, tworząc kompozycje, jeszcze nieznane, ale bardzo przyjemne dla naszych kubków smakowych.
Jak wiadomo: co kraj, to obyczaj. To samo dotyczy kuchni – każdy naród upatrzył sobie własne smaki, które połączyły się w oryginalne potrawy. Nikt jednak nie powiedział, że nie można ich modyfikować i dowolnie ze sobą mieszać. Dlatego u nas klasyczne leczo z papryką, pomidorami i cukinią zostało zestawione z kurczakiem, suszoną śliwką i… plackami tortilla. Dopełnieniem tego odważnego dania jest starannie dobrana kompozycja ziół: kminku, cząbru i pieprzu cytrynowego. To właśnie przyprawy łączą składniki, których nigdy wcześniej razem nie próbowaliśmy.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcejCzy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcej