Weź udział w konkursie TOP POLSKI SMAK!
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejCo łączy węgierską paprykę, polską śliwkę i hiszpańską tortillę? Aromatyczny gulasz z warzywami i kurczakiem. W przepisie Andrzeja Polana smaki typowe dla różnych kuchni, wcale nie muszą się wykluczać, wręcz przeciwnie! Mogą idealnie ze sobą współgrać, tworząc kompozycje, jeszcze nieznane, ale bardzo przyjemne dla naszych kubków smakowych.
Jak wiadomo: co kraj, to obyczaj. To samo dotyczy kuchni – każdy naród upatrzył sobie własne smaki, które połączyły się w oryginalne potrawy. Nikt jednak nie powiedział, że nie można ich modyfikować i dowolnie ze sobą mieszać. Dlatego u nas klasyczne leczo z papryką, pomidorami i cukinią zostało zestawione z kurczakiem, suszoną śliwką i… plackami tortilla. Dopełnieniem tego odważnego dania jest starannie dobrana kompozycja ziół: kminku, cząbru i pieprzu cytrynowego. To właśnie przyprawy łączą składniki, których nigdy wcześniej razem nie próbowaliśmy.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcej