Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejWbrew pozorom inspiracją na obiad wcale nie musi być mięso. Myśląc o kolejnym posiłku warto wziąć pod uwagę kaszę, która po latach wraca do łask i obok ziemniaków, makaronu czy ryżu, staje się regularnym dodatkiem do naszych dań. Dzięki niemałej zawartości skrobi posiada wysoką wartość odżywczą i idealnie nadaje się nie tylko na uzupełnienie potrawy, ale też na wystąpienie w roli głównej.
Polacy zaczęli dbać o zdrowe odżywianie, a wraz z tym trendem zaczęli jeść kaszę. Jaglana, gryczana czy pęczak - to bez znaczenia, każda z nich jest zdrowa i posiada inne wartości. Najważniejsze, że w końcu doceniliśmy smak kaszy i z przyjemnością serwujemy ją na swoich talerzach. Oczywiście te jadalne nasiona potrzebują dobrego towarzystwa, czyli dodatków podkreślających ich niezwykłe walory. Andrzej Polan przygotował więc kaszę pęczak z grzybami leśnymi, które o tej porze roku smakują wyjątkowo. Z odrobiną serka mascarpone i startym serem dojrzewającym uzyskał kompozycję pełną aromatów. Całość doprawił cząbrem i lubczykiem, powszechnie znanym afrodyzjakiem - takiemu bukietowi smaków mało kto się oprze.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej