Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejGolonka - przez jednych uwielbiana, przez innych omijana szerokim łukiem. Uważana za typowo męski przysmak, ale wśród kobiet również nie brakuje amatorek tego kawałka mięsa. Odpowiednio przygotowana golonka będzie rozpływać się w ustach i zachwyci swoim delikatnym smakiem.
Trudno wyobrazić sobie tradycyjną polską kuchnię bez apetycznej golonki. Mimo że uchodzi za mięso wysokokaloryczne, a co za tym idzie tuczące, to wszystko rekompensuje swoim wyśmienitym smakiem. Niektórym ten fakt zupełnie nie przeszkadza i bez obaw zajadają się pieczoną lub gotowaną golonką. Z kolei osobom, które przesadnie dbają o linię, poleca się odkrojenie tłustej części mięsa. Andrzej Polan udowodnił, że nie martwi się dodatkowymi kaloriami i przyrządził smakowitą golonkę - zamarynowaną w majeranku i rozmarynie, duszoną w cydrze i podaną z kapustą na... grzance.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej