Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejGolonka - przez jednych uwielbiana, przez innych omijana szerokim łukiem. Uważana za typowo męski przysmak, ale wśród kobiet również nie brakuje amatorek tego kawałka mięsa. Odpowiednio przygotowana golonka będzie rozpływać się w ustach i zachwyci swoim delikatnym smakiem.
Trudno wyobrazić sobie tradycyjną polską kuchnię bez apetycznej golonki. Mimo że uchodzi za mięso wysokokaloryczne, a co za tym idzie tuczące, to wszystko rekompensuje swoim wyśmienitym smakiem. Niektórym ten fakt zupełnie nie przeszkadza i bez obaw zajadają się pieczoną lub gotowaną golonką. Z kolei osobom, które przesadnie dbają o linię, poleca się odkrojenie tłustej części mięsa. Andrzej Polan udowodnił, że nie martwi się dodatkowymi kaloriami i przyrządził smakowitą golonkę - zamarynowaną w majeranku i rozmarynie, duszoną w cydrze i podaną z kapustą na... grzance.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej