Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejWielu z nas szpinak kojarzy się z koszmarem lat szkolnych, gdy byliśmy zmuszani jeść zieloną, bezsmakową papkę. Na szczęście szpinak udało się odczarować i zaczęliśmy go serwować przy każdej możliwej okazji. Trudno już znaleźć restaurację, w której nie podaje się szpinaku i trudno znaleźć dom, w którym przynajmniej kilka razy w miesiącu nie przygotowuje się na obiad czy kolację smacznych, zielonych liści.
Jednak przywykliśmy zajadać się szpinakiem jako dodatkiem do dań wytrawnych. Najczęściej przyprawiamy go solą, pieprzem i czosnkiem, dlatego trudno nam sobie wyobrazić go w... deserach. A prawda jest taka, że zielone liście nie tylko komponują się ze śmietaną i jajkiem, ale też fantastycznie smakują i nadają pięknego koloru wszelkim wypiekom. Możemy go dodawać zarówno do ciasta naleśnikowego, ale też do innych mas. Andrzej Polan postawił na słodkie ciasto szpinakowe z olejem arachidowym i limonką. Całość skomponował z sezonowymi, skarmelizowanymi owocami i śmietaną z mascarpone. Jeśli ktoś jeszcze nie jest przekonany do szpinaku w swoim jadłospisie, to po spróbowaniu tego wypieku na pewno zmieni zdanie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej