XXI sezon Doradcy Smaku rusza 2 września!
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejCiasto drożdżowe kojarzy nam się przede wszystkim ze słodkimi wypiekami, które pojawiają się w naszych domach nie tylko w święta, ale też w zwyczajne dni. Przyzwyczailiśmy się piec popularnego drożdżowca z kruszonką i owocami, a nawet lukrem, przez co zapomnieliśmy, że idealnie smakuje też w wersji wytrawnej.
Tak naprawdę ciasto drożdżowe to idealna baza dla wielu potraw. Jednak to z jakimi produktami je połączymy zależy tylko od naszych preferencji smakowych i kulinarnej wyobraźni. Dla tych, którzy szukają wytrawnych inspiracji warto dodać, że drożdżowiec doskonale komponuje się z serem pleśniowym, warzywami korzennymi i różnymi rodzajami mięs. W kuchni Andrzeja Polana króluje wytrawne ciasto drożdżowe z grzybami, kurczakiem i serem mozzarella, a jego smak wzbogacają tymianek i estragon. Takiego połączenia aromatów musicie spróbować!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcejCzy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcej