Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejGdy aura za oknem nie sprzyja, warto przygotować obiad, który będzie rozgrzewający i bardzo sycący. W dzisiejszym odcinku Andrzej Polan zaprezentował barszcz ukraiński.
Porcja tej pysznej zupy to prawdziwa witaminowa bomba, ponieważ zawiera jabłko, marchew, seler i buraki. Wszystkie warzywa korzenne zostały drobno pokrojone w zapałki, a następnie podsmażone w towarzystwie kapusty kiszonej. Smak dania został podkreślony zielem angielskim, liściem laurowym oraz cząbrem Prymat. Tak dobrane przyprawy stworzyły danie, które nie tylko pięknie pachniało, ale też doskonale smakowało.
Wszyscy zwolennicy potraw o mocnym i wyrazistym smaku będą bardzo zadowoleni! Śmiało możecie dodać łyżkę chrzanu śmietankowego do barszczu. Dzięki niemu danie będzie intensywniejsze.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej