Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejDorsz to drapieżna ryba morska – nie tylko pyszna i soczysta, ale też niezwykle zdrowa. W solidnej dawce dostarcza nam cenne witaminy, minerały i tłuszcze, ale i tak najbardziej uwielbiam go za delikatny smak. To nie przypadek, że kolejny raz przygotowujemy dorsza, po prostu lubimy się zaskakiwać i odkrywać go w nowych odsłonach.
Dietetycy wciąż alarmują, że polskie rodziny jedzą za mało ryb. Te wodne stworzenia dobre są nie tylko dla naszej sylwetki, ale też całego organizmu, dlatego powinniśmy spożywać je przynajmniej raz w tygodniu. Skoro wypada zaprzyjaźnić się z rybkami, to warto wiedzieć, jak je smakowicie przyrządzić. Na szczęście dorszowi wystarczy niewiele - już garść odpowiednich ziół sprawi, że będzie aromatyczny i nie będziemy mogli się od niego oderwać. Idealnie komponuje się też z kolendrą i ostrą musztardą. A dodatki? Możemy wybrać sami, w końcu dorsz to ryba, która doskonale smakuje z wieloma warzywami. W tej odsłonie Andrzej Polan postawił na marchewki, ziemniaki i fasolkę szparagową, ale jeśli przychodzą Wam do głowy inne pomysły, to nie obawiajcie się swojej kulinarnej wyobraźni.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej