Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejDzisiaj propozycja na przyrządzenie szlachetnego i pysznego mięsa jakim jest polędwica wołowa. Zazwyczaj towarzyszy jej sos bearneński lub pieprzowy… A jak przygotował ją Robert Sowa?
Najpierw polędwica została zamarynowana w pikantnej musztardzie rosyjskiej, tymianku, pieprzu kolorowym, czosnku, a potem upieczona. Zamiast sosu chef Robert Sowa przyrządził mus z suszonych pomidorów, marynowanego czosnku, kaparów i orzeszków piniowych. Dla zaostrzenia smaku całego dania, dodał chrzan jabłkowy. Przepis i instrukcja przyrządzenia tego dania jest tutaj.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej