Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejGrillowany ser kozi podawany na grzankach z brioszki z figą i konfiturą z gorzkiej pomarańczy. Takie klasyczne danie przygotował w 17. odcinku Doradcy Smaku chef Robert Sowa.
Ser kozi dobrze się łączy ze słodkimi smakami – karmelizowaną figą i konfiturą z gorzkiej pomarańczy. Jednak aby przełamać tę kompozycję, chef Robert Sowa proponuje podać ser w towarzystwie sałatki ze świeżych kiełków słodkiego groszku, marynowanych buraczków i słonych orzeszków ziemnych. Przepis na te pyszności jest tutaj.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej