Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejKlarowny rosół albo kremowa pomidorowa - chociaż te dwie opcje to jedne z częściej pojawiających się na polskich stołach propozycji, to przecież do przygotowania zup można wykorzystać praktycznie każdy składnik. Nawet jabłka, a zamiast grzanek, makaronu czy groszku ptysiowego podać chrupiące pestki dyni. Z pewnością będzie oryginalnie, ale też smacznie!
Zupy – kulinarny temat rzeka. Jedni uwielbiają klarowny rosół, inni pyszną zupę krem z brokułów, nie brakuje też tych, którzy za każdym razem kosztując pomidorową - delektują się na nowo jej smakiem.
Ale przecież zupy można przygotować praktycznie ze wszystkiego. Nawet z połączenia warzyw i owoców, a tradycyjny makaron lub grzanki zastąpić chrupiącym dodatkiem. W tej roli doskonale sprawdzą się pestki dyni oraz słonecznika, które idealnie zaprezentują się w zupie przygotowanej z czerwonej papryki z dodatkiem jabłka. Brzmi niewiarygodnie, ale smakuje doskonale. Spróbujecie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej