Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejKlarowny rosół albo kremowa pomidorowa - chociaż te dwie opcje to jedne z częściej pojawiających się na polskich stołach propozycji, to przecież do przygotowania zup można wykorzystać praktycznie każdy składnik. Nawet jabłka, a zamiast grzanek, makaronu czy groszku ptysiowego podać chrupiące pestki dyni. Z pewnością będzie oryginalnie, ale też smacznie!
Zupy – kulinarny temat rzeka. Jedni uwielbiają klarowny rosół, inni pyszną zupę krem z brokułów, nie brakuje też tych, którzy za każdym razem kosztując pomidorową - delektują się na nowo jej smakiem.
Ale przecież zupy można przygotować praktycznie ze wszystkiego. Nawet z połączenia warzyw i owoców, a tradycyjny makaron lub grzanki zastąpić chrupiącym dodatkiem. W tej roli doskonale sprawdzą się pestki dyni oraz słonecznika, które idealnie zaprezentują się w zupie przygotowanej z czerwonej papryki z dodatkiem jabłka. Brzmi niewiarygodnie, ale smakuje doskonale. Spróbujecie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej