Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejDla miłośników zapiekanych pyszności mamy dzisiaj coś wyjątkowego prosto od Doradcy Smaku. W potrawie połączona zostanie polska pasja do przyrządzania i jedzenia zapiekanek z portugalskim wpływem kulinarnym. Jak wiadomo, kompozycje smaków i temperamentów są w kuchni najlepsze. Ciekawi? Zapraszamy po przepis.
Bazą dla zapiekanki jest cukinia, która doskonale komponuje się z orzeźwiającym aromatem rozmarynu oraz oregano. Do tego ser kozi. To, jak twierdzi Doradca Smaku, ukłon w stronę Portugalii, ale gest ten ma swoje uzasadnienie. Taki ser dzięki temu, że ma słonawo-wędzony smak, wyjątkowo dobrze łączy się z cukinią. Ciekawi jesteśmy, czy będziecie zaskoczeni faktem, że do zapiekanki można użyć ciasta biszkoptowego. Puszysta i kremowa konsystencja smakowicie otuli cukinię z ziołami i serem. W cieście zatopmy jeszcze nadające cierpki i winny smak suszone pomidory, czarne oliwki oraz chrupiące orzechy włoskie. Zapiekanką zachwyceni będą wegetarianie, ale liczymy, że do gustu przypadnie również mięsożercom.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej