Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejDla miłośników zapiekanych pyszności mamy dzisiaj coś wyjątkowego prosto od Doradcy Smaku. W potrawie połączona zostanie polska pasja do przyrządzania i jedzenia zapiekanek z portugalskim wpływem kulinarnym. Jak wiadomo, kompozycje smaków i temperamentów są w kuchni najlepsze. Ciekawi? Zapraszamy po przepis.
Bazą dla zapiekanki jest cukinia, która doskonale komponuje się z orzeźwiającym aromatem rozmarynu oraz oregano. Do tego ser kozi. To, jak twierdzi Doradca Smaku, ukłon w stronę Portugalii, ale gest ten ma swoje uzasadnienie. Taki ser dzięki temu, że ma słonawo-wędzony smak, wyjątkowo dobrze łączy się z cukinią. Ciekawi jesteśmy, czy będziecie zaskoczeni faktem, że do zapiekanki można użyć ciasta biszkoptowego. Puszysta i kremowa konsystencja smakowicie otuli cukinię z ziołami i serem. W cieście zatopmy jeszcze nadające cierpki i winny smak suszone pomidory, czarne oliwki oraz chrupiące orzechy włoskie. Zapiekanką zachwyceni będą wegetarianie, ale liczymy, że do gustu przypadnie również mięsożercom.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej