Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejDla miłośników zapiekanych pyszności mamy dzisiaj coś wyjątkowego prosto od Doradcy Smaku. W potrawie połączona zostanie polska pasja do przyrządzania i jedzenia zapiekanek z portugalskim wpływem kulinarnym. Jak wiadomo, kompozycje smaków i temperamentów są w kuchni najlepsze. Ciekawi? Zapraszamy po przepis.
Bazą dla zapiekanki jest cukinia, która doskonale komponuje się z orzeźwiającym aromatem rozmarynu oraz oregano. Do tego ser kozi. To, jak twierdzi Doradca Smaku, ukłon w stronę Portugalii, ale gest ten ma swoje uzasadnienie. Taki ser dzięki temu, że ma słonawo-wędzony smak, wyjątkowo dobrze łączy się z cukinią. Ciekawi jesteśmy, czy będziecie zaskoczeni faktem, że do zapiekanki można użyć ciasta biszkoptowego. Puszysta i kremowa konsystencja smakowicie otuli cukinię z ziołami i serem. W cieście zatopmy jeszcze nadające cierpki i winny smak suszone pomidory, czarne oliwki oraz chrupiące orzechy włoskie. Zapiekanką zachwyceni będą wegetarianie, ale liczymy, że do gustu przypadnie również mięsożercom.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej