Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejCóż to takiego jest burrata? To bardzo delikatny, rozpływający się ser, podobny do mozzarelli. W dzisiejszym odcinku zdradzamy jak szybko i prosto przygotować taką domową burratę oraz zdradzamy przepis na wariację na temat sałatki caprese.
By przygotować domową burratę należy podgrzać śmietanę 30% do 70 stopni. Jest to temperatura, w której śmietana nie będzie wrzała. Do tak podgrzanej śmietany dodajemy pokrojoną na kawałki, lub rozerwaną palcami mozzarellę. Ser ma się nie tyle rozpuścić w śmietanie, co delikatnie podgrzać.
Tak przygotowaną burratę podamy z pomidorami z piekarnika. Takie pomidory momentalnie się rozpływają i stają się bardzo miękkie, dlatego warto użyć cukru pudru, który nada im lekko słodkawy smak i zahamuje kształt.
Wszystko podajemy razem z pomidorami suszonymi i chipsami z szynki dojrzewającej. Smacznego!
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej