Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejCzy strudle można robić jedynie ze słodkim nadzieniem? I czy najlepsze powstają jedynie w ojczyźnie tego przysmaku – Austrii? Dzisiaj Doradca Smaku udowodni, że wspaniale wyglądający i jeszcze lepiej smakujący strudel z nadzieniem bardzo… polskim przygotować możemy także w naszych kuchniach.
Strudel to od czasów monarchii habsburskiej bardzo popularny rodzaj wielowarstwowego ciasta, którego receptura przypomina nieco ciasto francuskie. Jego powodzenie nie słabnie do dzisiaj – w każdej kuchni i na każdym terytorium. Polacy kochają zajadać się strudlem – szczególnie tym z nadzieniem słodkim, najczęściej jabłkowym. Czy można jednak przygotować ten rodzaj wypieku na słono? Oczywiście, nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań. Podobno we Lwowie w pewnej restauracji skosztować można strudli w tak wielu smakach, że na pewno bylibyśmy zaskoczeni. A co z naszą polską odmianą tego przysmaku? Oczywiście jest również możliwa. Na wypiek z treściwym nadzieniem z aromatycznej białej kiełbasy zdecydował się Doradca Smaku. Znajdzie się w nim także jabłeczny element. Jeśli jesteście ciekawi tego smaku, koniecznie przygotujcie go dla Waszych bliskich.
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej