Weź udział w konkursie TOP POLSKI SMAK!
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejCzy sernik zawsze musi być na słodko z rodzynkami i skórką pomarańczową? Otóż nie! Dzisiaj to udowodnimy i przygotujemy sernik wytrawny. W sernikach na słodko pojawiają się bakalie, u nas natomiast takim dodatkiem będzie ser brie pokrojony w drobną kostkę.
Sernik na słono trzeba jeszcze odpowiednio przyprawić - dodajemy tradycyjnie pieprz i sól do smaku, a dodatkowo imbir. Z takim sernikiem idealnie komponować się będą smażone grzyby, np. borowiki, odpowiednio doprawione.
Aby sernik zrobił większe wrażenie, możemy podać go na skwierczącej patelni.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcej