Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPożywna i tryskająca zdrowiem sałatka to kolejna propozycja od Doradcy Smaku. Pełno w niej zaskakujących połączeń i niecodziennie używanych w kuchni produktów. Znajdują się tutaj zapieczone buraki ze śliwkami, mus z fasoli i ziół, a także sadzone jajka przepiórcze.
Przepyszne i niesamowicie zdrowe buraki w połączeniu z jeszcze zdrowszą fasolą to punkt wyjściowy. Lecz zaskoczy nas tutaj jeszcze wiele, każdy kęs sprawi bardzo przyjemną niespodziankę. Mimo że przygotowanie potrawy wymaga zastosowania kilku rodzajów obróbki termicznej, całość nie zabiera wiele czasu. Kropkę nad „i” stanowi harmonijny vinegret z musztardy francuskiej, octu winnego, miodu i i świeżego kopru. Danie zaserwować możemy jako smaczny podwieczorek, zdrową kolację, a nawet samodzielny obiad. Odnajdziemy tutaj moc kolorów, smaków i przenikających się aromatów ziół i przypraw. To ciekawe danie, które warto przygotować nie tylko dla rodziny lub przyjaciół, ale także po prostu dla siebie. Koniecznie wypróbujcie i zaserwujcie sobie dawkę witamin i radosnych smaków w oczekiwaniu na cieplejszą pogodę.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej