Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejPożywna i tryskająca zdrowiem sałatka to kolejna propozycja od Doradcy Smaku. Pełno w niej zaskakujących połączeń i niecodziennie używanych w kuchni produktów. Znajdują się tutaj zapieczone buraki ze śliwkami, mus z fasoli i ziół, a także sadzone jajka przepiórcze.
Przepyszne i niesamowicie zdrowe buraki w połączeniu z jeszcze zdrowszą fasolą to punkt wyjściowy. Lecz zaskoczy nas tutaj jeszcze wiele, każdy kęs sprawi bardzo przyjemną niespodziankę. Mimo że przygotowanie potrawy wymaga zastosowania kilku rodzajów obróbki termicznej, całość nie zabiera wiele czasu. Kropkę nad „i” stanowi harmonijny vinegret z musztardy francuskiej, octu winnego, miodu i i świeżego kopru. Danie zaserwować możemy jako smaczny podwieczorek, zdrową kolację, a nawet samodzielny obiad. Odnajdziemy tutaj moc kolorów, smaków i przenikających się aromatów ziół i przypraw. To ciekawe danie, które warto przygotować nie tylko dla rodziny lub przyjaciół, ale także po prostu dla siebie. Koniecznie wypróbujcie i zaserwujcie sobie dawkę witamin i radosnych smaków w oczekiwaniu na cieplejszą pogodę.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej