Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejJak przyrządzić i podać rostbef, aby zamienić go w znakomite i wyszukane danie? To proste! Rostbef marynujemy w ziołach, zamiast ziemniaków podajemy purée z jabłek, a zwykłe ogóreczki konserwowe panierujemy. Efekt fenomenalny!
Rostbef wołowy to mięso, które samo w sobie jest doskonałe w smaku. W szybki sposób można dodatkowo podkreślić jego naturalne atuty, poprzez zamarynowanie go w ziołach. Rozmaryn i tymianek, a następnie ostra musztarda rosyjska z miodem sprawią, że mięso będzie wewnątrz soczyste, a na zewnątrz doskonale doprawione.
Zamiast podać mięso w klasyczny sposób, z ziemniakami – warto postawić na smaczną odmianę. Purée z jabłek dobrze będzie się komponowało z soczystymi kawałkami mięsa, natomiast jako dodatek podać ogóreczki konserwowe – wcześniej opanierowane. Efekt na pewno Wam się spodoba!
Pychota! Kto w swojej kuchni przygotuje takie danie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej