Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPudding to popularny angielski deser, który swoją konsystencją przypomina budyń. Można podawać go na ciepło i na zimno, z owocami świeżymi i kandyzowanymi. Z pewnością jest to słodka i smaczna propozycja, którą można rozkoszować się zaraz po wykwintnym obiedzie w brytyjskim stylu.
Czasem przychodzi moment, że po smacznym obiedzie mamy ochotę na jakiś słodki deser. Pomysłów jest wiele i są inspirowane kuchniami z różnych zakątków świata. Dzisiaj wyruszamy w kulinarny podbój angielskich smaków i popularnego tam deseru – puddingu.
W wersji oryginalnej przygotowuje się go z kaszy mannej, ale nie brakuje też propozycji z ryżem w roli głównej. Jeśli chodzi o dodatki to można komponować je dowolnie. Andrzej Polan wybrał truskawki i kawałek chałki, a całość dla smaku oprószył cukrem pudrem i cynamonem. Efekt – palce lizać! Spróbujecie?
Przepis i odcinek znajdziecie w serwisie DoradcaSmaku.pl!
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej