Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejLubicie odkrywać nowe smaki? W takim razie zabieramy Was w kulinarną podróż na Śląsk. Rozsmakujecie się w popularnej tam ciapkapuście oraz soczystym i delikatnym kawałku polędwicy wieprzowej. Zapraszamy!
Sztandarowe danie kuchni polskiej – kotlet schabowy podawany z kapustą zasmażaną. W kuchni śląskiej też znajdziemy pyszną alternatywę tego popularnego dania. Kapusta kiszona pojawia się tutaj w połączeniu z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami i podsmażoną na patelni cebulę. Całość obowiązkowo doprawiona kminkiem, pieprzem i solą.
Do tak przygotowanej ciapkapusty można podać smażoną polędwicę wieprzową z wyczuwalną, aromatyczną nutą tymianku. Wówczas będzie to niesamowicie pachnące danie z soczystymi i delikatnymi kawałkami mięsa podanymi na purée po Śląsku.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej