Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejPierwszy odcinek nowej serii programu, to przepis na pomysłową zapiekankę w całości złożoną z charakterystycznych polskich smaków, lecz nie tylko. Znajdzie się w niej doskonałej jakości polędwica wieprzowa, ziemniaczane purée z dodatkiem musztardy chrzanowej oraz brukselka, która przygotowana w nieco inny sposób, będzie smakowała każdemu.
Przed umieszczeniem finezyjnej kompozycji w piekarniku wszystkie składniki w naszym daniu zostaną poddane obróbce termicznej. Ziemniaki ugotujemy i dodamy odrobinę musztardy chrzanowej. Polędwiczka zostanie podsmażona z dodatkiem czarnego pieprzu mielonego. Brukselka – najmłodsza i najmniejsza przedstawicielka kapuścianego rodu, prosto z Belgii, zostanie natomiast podzielona na liście oraz przekrojona na pół, po czym trafi na patelnię z masłem. Słodko-wędzonego aromatu dodadzą jej suszone śliwki. Ułożona warstwami całość trafi w naczyniu żaroodpornym wprost do piekarnika, lecz zaledwie na kilka minut, aby smaki się połączyły. Po wyjęciu oczaruje każdego smakosza. Wszyscy, którzy od dzieciństwa sceptycznie podchodzą do smaku brukselki, będą na pewno miło zaskoczeni, jak pysznie może smakować. To jedno z najbardziej zaskakujących odkryć w naszym pełnym inspirujących połączeń daniu. Wypróbujcie tę propozycje na smakowity obiad, który czerpie to, co najlepsze z tradycyjnej kuchni w bardzo nowatorskim wydaniu.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej