Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejTen przepis zainteresuje wszystkich, którzy nie lubią marnować jedzenia. Jeśli został Wam kawałek mięsa z obiadu i do tego w lodówce macie aromatyczną wędzonkę, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować to smaczne danie jednogarnkowe!
Ziemniaki, marchew i cebula – trio zawsze dostępne w domu. Do tego mięso, które zostało z wczorajszego obiadu i kawałek wędzonki. Wszystko to razem podsmażamy na patelni, a do smaku doprawiamy dużą ilością rozmarynu i tymianku. Nie możemy pominąć również pieprzu, który nada daniu ostrości oraz soli. Gdy to wszystko zaprzyjaźni się ze sobą i zmięknie – czas na przygotowanie jajek sadzonych. Koniecznie z dodatkiem szczypiorku i płynnym żółtkiem. Gotowe należy wyłożyć na przyrządzoną potrawę.
Danie można podawać z tartymi buraczkami. Będzie bardzo smacznie i treściwie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej