Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejWszyscy uwielbiają placki ziemniaczane. Smakują w podstawowej postaci, lecz warto czasem zaskoczyć rodzinę i zaserwować je w nieco bardziej fantazyjnej wersji. Do utartych ziemniaków dołóżmy chrzan, posiekany koperek oraz natkę pietruszki, a do całego dania zaskakujący, ale jakże świetnie się komponujący dodatek makreli.
Gałka muszkatołowa, cząber oraz majeranek sprawią, że ciężkostrawne zazwyczaj placki, staną się daniem znacznie lżejszym i łagodniejszym dla naszego organizmu. Usmażone świeżo placki ziemniaczane będą wybornym obiadem lub późną kolacją, gdy na wierzchu ułożymy wędzoną makrelę oraz dwie łyżeczki lekkostrawnego chrzanu żurawinowego, a także obowiązkową kwaśną śmietanę. Kęs takiej kompozycji jest w stanie sprawić, że nie tylko będziemy najedzeni, ale także w świetnym humorze, jaki wywołuje tylko zjedzenie pysznego posiłku.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej