Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWszyscy uwielbiają placki ziemniaczane. Smakują w podstawowej postaci, lecz warto czasem zaskoczyć rodzinę i zaserwować je w nieco bardziej fantazyjnej wersji. Do utartych ziemniaków dołóżmy chrzan, posiekany koperek oraz natkę pietruszki, a do całego dania zaskakujący, ale jakże świetnie się komponujący dodatek makreli.
Gałka muszkatołowa, cząber oraz majeranek sprawią, że ciężkostrawne zazwyczaj placki, staną się daniem znacznie lżejszym i łagodniejszym dla naszego organizmu. Usmażone świeżo placki ziemniaczane będą wybornym obiadem lub późną kolacją, gdy na wierzchu ułożymy wędzoną makrelę oraz dwie łyżeczki lekkostrawnego chrzanu żurawinowego, a także obowiązkową kwaśną śmietanę. Kęs takiej kompozycji jest w stanie sprawić, że nie tylko będziemy najedzeni, ale także w świetnym humorze, jaki wywołuje tylko zjedzenie pysznego posiłku.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej