Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejPierś z kurczaka wcale nie musi być nudna. Można przygotować ją z kolorowymi i soczystymi dodatkami, które nadadzą potrawie apetyczny wygląd i ciekawy smak. Zainteresowani? Poznajcie przepis na to danie!
Pierś z kurczaka daje bardzo wiele możliwości. Można ją upiec, ugrillować, usmażyć, nafaszerować. Dowolność w tym względzie jest ogromna, dlatego też warto z nią eksperymentować i przyrządzać na tysiące sposobów. Chociaż przyjęło się, że dodatki mięsne są głównymi składnikami obiadu, to w tym przepisie będzie inaczej. Kolorowa i soczysta sałatka podana będzie z rumianą piersią z kurczaka.
Aby przygotować ładnie prezentującą się sałatkę, wystarczą buraczki – upieczone z dodatkiem przypraw, najlepiej pikantnych, jak np. ziele angielskie mielone. Do tego ogóreczki, owoce granatu i posiekana, nadająca całej kompozycji świeży wygląd natka pietruszki.
Gdy przygotujemy sałatkę, powinniśmy pozwolić jej chwilę odczekać, aby wszystkie smaki się ze sobą połączyły. W tym czasie możemy zająć się przyrządzaniem piersi z kurczaka, która usmażona będzie w około 6-7 minut, w zależności od grubości kawałków. Całość podana na talerz prezentuje się doskonale!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej