Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejSałatki to prawdziwy temat rzeka. Można przygotować je z rozmaitych składników, dowolnie komponować i co w kuchni najważniejsze – eksperymentować i poszukiwać coraz to lepszych smaków. Tak z pewnością jest w przypadku tej sałatki z łosiem w roli głównej, chrupiącym ogórkiem i zwieńczającym charakter posiłku – sosem. Poznajcie nasz pomysł na szybką i lekką sałatkę!
Coraz częściej sałatki stanowią samodzielny posiłek. Stąd też chętnie komponując składniki wybieramy dodatki mięsne, aby uczynić je daniem pełnowartościowym. Drób tak popularnie dodawany do sałatek, spokojnie możemy zastąpić filetem z łososia, który jest równie dobry i delikatny.
Aby wydobyć smak i podkreślić naturalne walory fileta z łososia należy odpowiednio go doprawić. Ziołowa kompozycja przypraw dobrze będzie harmonizowała się z pozostałymi składnikami sałatki – ogórkiem, awokado i cebulą. Prawdziwym „królem” każdej sałatki jest natomiast sos, który zwieńcza i podkręca charakter całości.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej