Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejJajka to jeden z ulubionych i bezsprzecznie najchętniej wykorzystywanych produktów w kuchni. Na słodko bądź na słono i w zależności od tego, jaką temperaturą je potraktujemy i jakich składników do nich dodamy, smak i efekt będą inne. Tym razem Doradca Smaku zaproponuje Wam coś zupełnie nietypowego. Oceńcie sami.
Smaki i aromaty zawarte w naszych maleńkich zapiekankach są bardzo klasyczne, lecz w połączeniu ze sobą dają bardzo charakterystyczny efekt. Składać się na niego będzie dobra polska kiełbasa (możemy ją także zastąpić ulubioną wędliną), podsmażone delikatnie pieczarki i czerwona cebula, sera typu podpuszczkowego oraz kminek. Znalazły się tutaj także włoskie akcenty – takie jak suszone pomidory bazylia czy oregano. Aby zapiekanki nie były zbyt suche, pieczemy je w kąpieli wodnej. Koniecznie wypróbujcie. Warto zadbać o osiągnięcie takiej konsystencji żółtka dokładnie takiej, jak lubimy.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej