Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejJajka to jeden z ulubionych i bezsprzecznie najchętniej wykorzystywanych produktów w kuchni. Na słodko bądź na słono i w zależności od tego, jaką temperaturą je potraktujemy i jakich składników do nich dodamy, smak i efekt będą inne. Tym razem Doradca Smaku zaproponuje Wam coś zupełnie nietypowego. Oceńcie sami.
Smaki i aromaty zawarte w naszych maleńkich zapiekankach są bardzo klasyczne, lecz w połączeniu ze sobą dają bardzo charakterystyczny efekt. Składać się na niego będzie dobra polska kiełbasa (możemy ją także zastąpić ulubioną wędliną), podsmażone delikatnie pieczarki i czerwona cebula, sera typu podpuszczkowego oraz kminek. Znalazły się tutaj także włoskie akcenty – takie jak suszone pomidory bazylia czy oregano. Aby zapiekanki nie były zbyt suche, pieczemy je w kąpieli wodnej. Koniecznie wypróbujcie. Warto zadbać o osiągnięcie takiej konsystencji żółtka dokładnie takiej, jak lubimy.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej