Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPochodzi z kuchni orientalnej, ale znany jest na całym świecie. Powszechnie podawany jest w bułce zwanej pitą koniecznie z dużą ilością mięsa drobiowego, świeżych warzyw polanych dla smaku sosem, najlepiej pikantnym. Jednak kebab można przygotować też zupełnie inaczej z kalafiorem i …truskawkami w roli głównej. Brzmi niesamowicie, prawda?
W kuchni warto eksperymentować, aby odkrywać nowe, nieznane dotąd smaki. Czasem z pozoru niepasujące do siebie składniki i dodatki – połączone z innymi tworzą doskonałą całość. Tak jest w przypadku kebabu, w którym tradycyjne składniki zostały zastąpione nieco bardziej wyszukanym połączeniem. Andrzej Polan w programie zdecydował się na przygotowanie kebabu, który z pewnością zaskoczy swoim nietypowym wyglądem i rewelacyjnym smakiem.
Zamiast popularnej bułki pity tym razem pod tą nazwą pojawi się pyszny kotlet mielony z dodatkiem prażonych jabłek, podany na talerzu w towarzystwie upieczonego kalafiora i kilku truskawek. Zamiast tradycyjnego sosu będzie majonez połączony z przyprawą curry oraz odrobiną octu winnego. Pyszna odmiana gwarantowana! Dla ciekawych i chętnych poznawania nowych smaków przepis poniżej.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej