Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejPlanując uroczysty rodzinny obiad, warto poświęcić chwilę na to, aby skomponować wyjątkowe menu. Kasza pęczak z półgęskiem z pewnością będzie wykwintną propozycją, która zasmakuje przybyłym gościom. Chcecie poznać sekret jej niesamowitego smaku? Zobaczcie kolejny odcinek!
Dawniej półgęsek był staropolską potrawą, przygotowywaną z gęsiej piersi oczyszczonej z kości, ale z zachowaną skórą. W dalszej kolejności była ona aromatyzowana i przyprawiana, a następnie poddawana wędzeniu. Było to danie luksusowe, którego można było skosztować jedynie na szlacheckich dworach. Dzisiaj gęsina nadal nie jest popularna w Polsce, a najczęściej jadana jest na Święto Marcina. Tym bardziej podana w czasie uroczystego obiadu z pewnością wywoła zachwyt.
Ze względu na to, że rzadko jadamy gęsinę, często zastanawiamy się, jak ją przyrządzić. Andrzej Polan w programie zdradza ten sekret i proponuje podać ją z kaszą pęczak. Danie będzie smaczne, apetycznie wyglądające i co więcej oryginalne!
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej