Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejPlanując uroczysty rodzinny obiad, warto poświęcić chwilę na to, aby skomponować wyjątkowe menu. Kasza pęczak z półgęskiem z pewnością będzie wykwintną propozycją, która zasmakuje przybyłym gościom. Chcecie poznać sekret jej niesamowitego smaku? Zobaczcie kolejny odcinek!
Dawniej półgęsek był staropolską potrawą, przygotowywaną z gęsiej piersi oczyszczonej z kości, ale z zachowaną skórą. W dalszej kolejności była ona aromatyzowana i przyprawiana, a następnie poddawana wędzeniu. Było to danie luksusowe, którego można było skosztować jedynie na szlacheckich dworach. Dzisiaj gęsina nadal nie jest popularna w Polsce, a najczęściej jadana jest na Święto Marcina. Tym bardziej podana w czasie uroczystego obiadu z pewnością wywoła zachwyt.
Ze względu na to, że rzadko jadamy gęsinę, często zastanawiamy się, jak ją przyrządzić. Andrzej Polan w programie zdradza ten sekret i proponuje podać ją z kaszą pęczak. Danie będzie smaczne, apetycznie wyglądające i co więcej oryginalne!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej