Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejW środku tygodnia warto sobie nieco osłodzić życie, dlatego też dzisiaj proponujemy deser. Przepis Doradcy Smaku tym razem dotyczy filigranowych przysmaków zrobionych z białek jaj oraz cukru. To bardzo wykwintna propozycja, która zrobi wrażenie także na zaproszonych gościach.
Bezy przygotować można bardzo prosto i w szybki sposób. Cały sekret polega na uzyskaniu właściwej, ciągnącej konsystencji. Z niej układamy małe porcje, które następnie zapiekamy w piekarniku. Jeśli bezy są dla Was zbyt słodkie, zaradzić temu można, dodając sok z cytryny. Dzisiejszy pomysł zawiera w zasadzie receptury na trzy oddzielne pyszności, które mogą być inspiracją także do przygotowania innych deserów. Nauczycie się sporządzać słodko-kwaśną konfiturę zabarwioną nutą pikanterii w postaci chili pieprzu cayenne, a także niebiańsko słodki mus z białej czekolady. Przepis od Doradcy Smaku to kompozycja złożona z słodkich smaków przełamanych kwaskowatością oraz ostrzejszymi akcentami. Zaszalejcie w kuchni – gościom będą oczarowani także wizualną stroną deseru.
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej