Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejRyba zawinięta w plaster boczku bądź szynki to w kuchni połączenie spotykane coraz częściej, lecz wciąż jeszcze uchodzące za nieco ekstrawaganckie i odważne. Dzisiejsze danie zaskoczy jeszcze kilkoma interesującymi elementami – konfiturą pomidorową oraz sałatką z dyni, soczewicy oraz pomarańczy. Koniecznie wypróbujcie przepis od Doradcy Smaku.
To bardzo kolorowe, zdrowe i już prawdziwie wiosenne danie. Lekki i soczysty filet z dorsza zawinięty w chrupiący plaster boczku zyska na smaku dzięki towarzystwu sałatki z dyni oraz brązowej soczewicy doprawionej przyprawą do dań z fasoli (idealnej do wszelkich strączkowych roślin). Interesującym kontrapunktem dla całości będzie konfitura sporządzona w passaty pomidorowej wzbogacona kurkumą oraz kilkoma kroplami octu jabłkowego. Danie udekorowane jest wprowadzającymi w pozytywny wiosenny nastrój rzodkiewką oraz kilkoma jadalnymi kwiatami. Propozycja idealnie nadaje się na wykwinty obiad, a także romantyczną kolację we dwoje.
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej