Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejRyba zawinięta w plaster boczku bądź szynki to w kuchni połączenie spotykane coraz częściej, lecz wciąż jeszcze uchodzące za nieco ekstrawaganckie i odważne. Dzisiejsze danie zaskoczy jeszcze kilkoma interesującymi elementami – konfiturą pomidorową oraz sałatką z dyni, soczewicy oraz pomarańczy. Koniecznie wypróbujcie przepis od Doradcy Smaku.
To bardzo kolorowe, zdrowe i już prawdziwie wiosenne danie. Lekki i soczysty filet z dorsza zawinięty w chrupiący plaster boczku zyska na smaku dzięki towarzystwu sałatki z dyni oraz brązowej soczewicy doprawionej przyprawą do dań z fasoli (idealnej do wszelkich strączkowych roślin). Interesującym kontrapunktem dla całości będzie konfitura sporządzona w passaty pomidorowej wzbogacona kurkumą oraz kilkoma kroplami octu jabłkowego. Danie udekorowane jest wprowadzającymi w pozytywny wiosenny nastrój rzodkiewką oraz kilkoma jadalnymi kwiatami. Propozycja idealnie nadaje się na wykwinty obiad, a także romantyczną kolację we dwoje.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej