Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejKotlet schabowy podawany z zasmażaną kapustą to jedno z ulubionych przez Polaków dań. Kulinarnych wariacji na wykorzystanie białej kapusty i schabu bez kości jednak nie brakuje. Andrzej Polan zdradza Afrykański sposób na główkę kapusty. Będzie ciekawie, smacznie i niepowtarzalnie.
Biała kapusta i schab to duet doskonały. W szybki i prosty sposób można przygotować z tych dwóch głównych składników niepowtarzalne danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnego połączenia kotleta schabowego z kapustą zasmażaną.
Aby przyrządzić to danie należy poszatkować kapustę, pokroić w cienkie piórka cebulkę i to wszystko wrzucić na rozgrzany olej. Bardzo ważny jest dobór przypraw – nie obejdzie się bez dużej ilości kminku, która jest obowiązkowo zawsze dodawana do kapusty, dla smaku – chili i sól, a apetycznego wyglądu – kurkuma.
Na podsmażoną kapustę wykładamy upieczone plastry schabu i całość zdobimy liśćmi bazylii. Danie nie tylko pięknie prezentuje się, ale też wyjątkowo smakuje.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej