Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejKotlet schabowy podawany z zasmażaną kapustą to jedno z ulubionych przez Polaków dań. Kulinarnych wariacji na wykorzystanie białej kapusty i schabu bez kości jednak nie brakuje. Andrzej Polan zdradza Afrykański sposób na główkę kapusty. Będzie ciekawie, smacznie i niepowtarzalnie.
Biała kapusta i schab to duet doskonały. W szybki i prosty sposób można przygotować z tych dwóch głównych składników niepowtarzalne danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnego połączenia kotleta schabowego z kapustą zasmażaną.
Aby przyrządzić to danie należy poszatkować kapustę, pokroić w cienkie piórka cebulkę i to wszystko wrzucić na rozgrzany olej. Bardzo ważny jest dobór przypraw – nie obejdzie się bez dużej ilości kminku, która jest obowiązkowo zawsze dodawana do kapusty, dla smaku – chili i sól, a apetycznego wyglądu – kurkuma.
Na podsmażoną kapustę wykładamy upieczone plastry schabu i całość zdobimy liśćmi bazylii. Danie nie tylko pięknie prezentuje się, ale też wyjątkowo smakuje.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej