XXI sezon Doradcy Smaku rusza 2 września!
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejFrittata przywędrowała do nas z Włoch i Hiszpanii. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zarazem szybkie. Możecie serwować ją na obfite śniadanie lub kolację i eksperymentować z dodatkami.
Wspaniała krewna jajecznicy i omletu – zwykle podawana z warzywami. Tym razem wzbogacona smakiem cukinii, pomidorów i sera feta. Uwieńczona sałatką z rukoli i orzeszków pinii. Nie tylko brzmi, ale i smakuje wspaniale. Nie zapomnijcie doprawić tej potrawy jajecznej, np. zaostrzając jej smak pieprzem białym oraz ziołami prowansalskimi, które dodadzą frittacie smaku kuchni śródziemnomorskiej.
Jeśli nie macie w domu specjalnej formy, możecie frittatę zapiec na patelni.
Przepis i video znajdziecie TUTAJ.
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcejCzy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcej