Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPodobno indyk do Polski trafił ze Stanów Zjednoczonych. Jednak to tutaj przyrządza się go znacznie częściej niż za oceanem, gdzie obecnie serwowany jest od wielkiego święta. I bardzo dobrze, że polubiliśmy się z indykiem, bo nasze zdrowie na pewno na tym nie straci - w końcu indyk jest mięsem szczególnie docenianym przez osoby dbające o szczupłą sylwetkę!
Tym razem Andrzej Polan zdradza, jak smacznie przygotować całego indyka. W końcu coraz chętniej sięgamy po chude mięso. Nie możemy jednak zapomnieć o kilku ważnych kwestiach, aby przyrządzany przez nas indyk nie był przesadnie suchy. To danie jest również doskonałym pomysłem na obiad lub uroczystą kolację, jeśli odpowiednio go przygotujemy będzie nie tylko zdrowy, ale i niezwykle smaczny. W tym odcinku przekonacie się, że pieczony indyk w słodko-ostrym sosie smakuje znakomicie!
Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej