Niebo na talerzu, czyli kolorowe i smaczne sałatki
Połączone ze sobą bogactwo smaków, które rodzi się z rozmaicie dobranych kolorowych składników to doskonała propozycja na śniadanie, obiad oraz lekką kolację.
Czytaj więcejSos sałatkowy do mizerii koperkowy Prymat charakteryzuje się intensywnym aromatem koperku oraz innych ziół. Staranny dobór przypraw sprawia, że sos doskonale komponuje się ze smakiem świeżych warzyw, a przede wszystkim ogórków. Tak przygotowana mizeria stanowi idealny dodatek obiadowy do mięs i ryb. W szczególności upodobaliśmy sobie jej orzeźwiający smak w towarzystwie tradycyjnego kotleta schabowego.
Gramatura: 9 gMizeria od zawsze była potrawą smaczną i łatwą w przyrządzaniu. Najczęściej podaje się ją latem – w sezonie ogórkowym, kiedy to ogórki są najtańsze i łatwo dostępne. Jej niesamowita popularność w Polsce trwa od stuleci, głównie dlatego, że do jej przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników. Aksamitny smak świeżych, letnich ogórków w połączeniu ze śmietaną lub jogurtem przywodzi na myśl najlepsze domowe obiady.
Aby cieszyć się doskonałym smakiem mizerii, wystarczy pokroić świeże ogórki i połączyć je z sosem sałatkowym z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany. Sos sałatkowy do mizerii koperkowy Prymat można wymieszać również z wodą i oliwą, a następnie dodać do ulubionej kompozycji sałatkowej ze świeżych warzyw, np. sałaty, pomidorów, oliwek czy papryki.
Połączone ze sobą bogactwo smaków, które rodzi się z rozmaicie dobranych kolorowych składników to doskonała propozycja na śniadanie, obiad oraz lekką kolację.
Czytaj więcejW zależności od pory roku do obiadu serwowane są sezonowe dodatki. Cieszące się wielką popularnością w chłodniejsze dni – kapusta zasmażana, gotowana marchew z zielonym groszkiem
Czytaj więcej