Niebo na talerzu, czyli kolorowe i smaczne sałatki
Połączone ze sobą bogactwo smaków, które rodzi się z rozmaicie dobranych kolorowych składników to doskonała propozycja na śniadanie, obiad oraz lekką kolację.
Czytaj więcejSos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat to oryginalne połączenie smaku cytryny, czarnego pieprzu, czosnku oraz korzennych przypraw. Tak skomponowana mieszanka jest doskonałym dodatkiem do sałaty, grzanek i parmezanu. Dlatego idealnie pasuje do tradycyjnej sałatki cezar, którą można wzbogacić dodając kurczaka, owoce morza lub bekon.
Gramatura: 9 gSałatka cezar to połączenie rzymskiej sałaty, chrupiących grzanek, parmezanu i aromatycznego sosu. Pomysłodawcą tak skomponowanej potrawy był meksykański restaurator Caezar Cardini, który pewnego dnia zmagał się z problemem braków w zaopatrzeniu. Próba przygotowania doskonałej przekąski przy ograniczonym zestawie dostępnych składników okazała się kulinarnym sukcesem. Sałatka cezar szybko zyskała popularność i doczekała się szeregu modyfikacji. Na przykład w Meksyku sałatka cezar bez grzanek stanowi uzupełnienie placka tortilli.
Sałatkę cezar możemy serwować jako lekką przekąskę lub dodatek do dań mięsnych i rybnych. Gdy do sałaty dodamy drób, owoce morza, kapary lub anchois może być również pożywnym daniem obiadowym. Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat przygotowujemy łącząc zawartość opakowania z majonezem i wodą lub wodą i oliwą.
Połączone ze sobą bogactwo smaków, które rodzi się z rozmaicie dobranych kolorowych składników to doskonała propozycja na śniadanie, obiad oraz lekką kolację.
Czytaj więcej