Musztardy

Musztarda ze śliwowicą

lekko ostra

Musztarda ze śliwowicą Prymat łamie wszelkie konwenanse i zapewnia zupełnie wyjątkowe doznania kulinarne. Stworzona na bazie białej gorczycy z dodatkiem śliwowicy, charakteryzuje się niebanalnym, lekko ostrym smakiem, który jednocześnie podkreśla naturalną słodycz potraw. Jest idealnym dodatkiem do serów, świetnie sprawdza się jako dodatek do schabu ze śliwkami, domowych pasztetów i sosów śliwkowych.

Gramatura: 180 g

Czy wiesz, że...

Tradycja jedzenia musztardy w Polsce sięga czasów wojen napoleońskich. W początkowym okresie jej popularności, musztarda spożywana była jako deser. Nie powinno więc nikogo dziwić połączenie klasycznej musztardy z niestandardowymi dodatkami, które przełamią charakterystyczny smak gorczycy, wydobywając z niego słodkie nuty. Również śliwowica – zarówno w Polsce, jak i na świecie – ma bardzo długą tradycję, która sięga XVII wieku, a przepis na nią przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Ten napój alkoholowy, przygotowywany jest z najlepszej jakości śliwek węgierek – specjalnie wyselekcjonowanych do tego celu. Połączenie śliwowicy z klasyczną musztardą okazało się połączeniem doskonałym. Dzięki niemu powstała Musztarda ze śliwowicą Prymat o lekko ostrym smaku, z wyraźną śliwkową nutą. Taką musztardę z powodzeniem można jeść „po obiedzie” i nie będzie stanowiło to faux pas.

Zastosowanie

Musztarda ze śliwowicą Prymat z powodzeniem może być wykorzystana jak każda inna musztarda – do dań z grilla, jako marynata do mięs pieczonych. Doskonale komponuje się z mięsem duszonym i gotowanym. Pasuje jako dodatek do wędlin, pasztetów oraz kiełbasek. Musztarda ze śliwowicą Prymat posiada ogromny potencjał kulinarny, pozwala eksperymentować ze smakiem klasycznych potraw, dodając im jednocześnie słodyczy i pikanterii. Ten przykład harmonii smaków udowadnia, że przeciwieństwa się przyciągają. Musztarda ze śliwowicą jako składnik sosów i dipów, uczyni je bardziej wyrazistymi i intensywnymi w odbiorze. Jeśli zastanawiasz się, czy musztarda będzie pasować do… po prostu sprawdź to! Piersi kurczaka ze śliwkami, żeberka BBQ, zapiekane udźce drobiowe, kanapki to zaledwie kilka z całej gamy potraw, do których można wykorzystać musztardę ze śliwowicą Prymat.

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem