Idealnie przyprawione żeberka
Soczystość, miękkość, kruchość i jednoczesna chrupkość, a także złoto-brązowy kolor. Tak przygotowane żeberka to kwintesencja ideału przyrządzenia tego rodzaju mięsa. Czy jest to łatwe? Może być,
Czytaj więcejŻeberka wieprzowe są bardzo popularnym i lubianym daniem w kuchni polskiej ze względu na łatwość przygotowania oraz smakowite i delikatne mięso. Soczyste żeberka stworzone z myślą o miłośnikach domowych obiadów, którzy lubią zjeść dobrze i ze smakiem. Żeberka według przepisu Michela Morana, dzięki odpowiednio dobranym i aromatycznym ziołom będą pyszne, soczyste i proste w przygotowaniu.
Gramatura: 30 g
Żeberka są źródłem pełnowartościowego białka oraz witamin z grupy B.
Dla podkreślenia smaku przygotowywanych żeberek dodajemy do marynaty 2 łyżki miodu i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Można również urozmaicić danie sokiem z jednej limonki lub z jednej małej cytryny. Żeberka nabiorą dzięki temu oryginalnego, orzeźwiającego smaku.
Soczystość, miękkość, kruchość i jednoczesna chrupkość, a także złoto-brązowy kolor. Tak przygotowane żeberka to kwintesencja ideału przyrządzenia tego rodzaju mięsa. Czy jest to łatwe? Może być,
Czytaj więcejZłociste i soczyste żeberka to prawdziwy przysmak Polaków. Uwielbiamy je duszone, pieczone i smażone, a w okresie letnim chętnie wrzucamy je na ruszt, aby delektować się ich grillowanym smakiem.
Czytaj więcej