Pieczona karkówka z morelami

Powrót

Składniki:

(dla 4 osób):

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 300 g suszonych moreli
  • 3 łyżki Marynaty do mięs klasyczne Prymat,
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • Sól morska Pryma
  • Party Dip Barbecue Pryma
  • 100 g ketchupu
  • 15 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Morele wrzucić na dwie minut do wrzątku. W umytym, osuszonym mięsie ostrym nożem zrobić nacięcie, dokładnie natrzeć  mięso wewnątrz i na zewnątrz marynatą do mięs połączoną z olejem. Następnie mięso wypełnić morelami .Tak przygotowane mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec przez półtorej godziny w temperaturze 180°C. Przed podaniem karkówkę pokroić w grube plastry i podawać z Party Dip Barbecue przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

 

Informacje

  • Czas przygotowania:
     
    ponad 60 minut
  • Rodzaj:
     
    mięso
  • Pora dnia:
     
    lunch
  • Główny składnik:
     
    wieprzowina
  • Stopień trudności:
     
    dasz sobie radę
  • Kuchnia:
     
    polska
  • Koszt:
     
    średnie
  • Kaloryczność:
     
    niska